Buitenactiviteiten in omgeving Marbella

Buitenactiviteiten in omgeving Marbella: Tot rust komen tijden de vakantie is van groot belang maar het is ook leuk om wat te zien van de omgeving. Wij hebben verschillende buitenactiviteiten uitgezocht die ideaal zijn om op een sportieve manier meer van de omgeving te zien!

Boottocht

In zowel Estepona al Marbella zijn er heel veel mogelijkheden om boten te huren. Je kunt ervoor kiezen om een bootje te huren en zelf rond te varen. Echter is er ook de mogelijkheid om een grotere boot te huren met een kapitein erbij.

 

Deze mensen kunnen je naar de meest prachtige plekken brengen! Zo zijn er ontzettend veel dolfijnen in omgeving Estepona en weten deze mensen precies wanneer en waar ze moeten zijn. Hierdoor is er een 90% kans dat je wilde dolfijnen zult zien!

 

Ook zijn er veel mogelijkheden om vanuit Estepona te varen naar Marbella. Dan kun je daar de dag doorbrengen en weer met de auto terug naar de appartementen.

 

Vaak zijn deze verschillende toeren inclusief drankjes, hapjes en muziek. Kortom een heerlijk relaxt dagje en een uitstekende manier om de Costa del Sol vanaf een andere hoek te bekijken.

Golven

Onze appartementen liggen in de Costa del Sol, hier wordt ontzettend veel gegolfd en wordt dan ook de Costa del Golf genoemd. Marbella doet niet onder aan deze naam en ook daar zijn dan ook meer dan genoeg mogelijkheden om te gaan golven.


Op 2,5 km afstand vanaf onze appartementen ligt de prachtige golfclub Resin. Doordat deze golfclub tussen de bergen en de zee ligt heeft het een prachtige omgeving. Buiten dat de golfbanen er heel mooi bij liggen is de sfeer en het eten hier ook ontzettend goed. Kortom als je hier op vakantie bent en je houdt van golven, is het zeker een aanrader om hier een dag langs te gaan!

buggytocht

Ben je opzoek naar een sportieve activiteit dan raden wij het aan om de Spaanse landschappen te ontdekken in een buggy. Tijdens deze buggy tours heb je afwisseling tussen bergen en het strand en zul je prachtig uitzicht hebben. Vanuit de bergen kun je zowel heel de kust bekijken wat al heel indrukwekkend is, maar ook zul je Marokko zien liggen!


Wanneer je houdt van adrenaline en je de verschillende kanten van Estepona wilt zien raden wij dit zeker aan!

wandelen

De Costa del Sol heeft prachtige landschappen. Deze zul je overal kunnen zien maar wat wij een hele leuke manier is om nieuwe plekken te ontdekken waar je met de auto niet zou kunnen komen is wandelen.


Een van de wandelingen die wij aanraden is Caminito del Rey. Deze route is ooit uitgeroepen tot een van de gevaarlijkste wandelroutes van Europa, gelukkig hebben ze hem opgeknapt en is hij nu helemaal veilig!


Je baant je een weg door bergen langs een klif af waar een rivier door heen loopt. De wandeling is ongeveer 7,5 km lang en goed bewandelbaar.

Wanneer je het einde van de wandelroute bereikt kun je voor €1.30 een pendelbus nemen terug naar de parkeerplaats waar de auto is geparkeerd.


Voor deze wandeling is het nodig dat er een ticket gekocht wordt. Wij raden het aan om dit te doen via de officiële site van Caminito del Rey omdat andere organisaties hier meer geld voor vragen. Via de officiele site is het €10,- zonder gids en €18,- met een gids die verteld over de geschiedenis van deze bijzondere plek.

watersporten

Op een warme zomerdag is het natuurlijk heel fijn om een dagje aan het strand te liggen. Zowel in Estepona als in Marbella zijn veel mooie stranden die daar meer dan geschikt voor zijn. Zo een rustig stranddagje kun je ook wat uitbreiden door een wateractiviteit te doen. Aan het strand zijn er meerdere mogelijkheden om een paddleboard, kayak of waterfiets te huren.

Afbeelding:  Buggy tour

Afbeelding: Golfclub Resin