5 must sees Estepona

Wanneer je wilt gaan reizen naar Spanje dan is Estepona de uitgelezen locatie om naar toe te gaan. Dankzij de authentieke Spaanse sfeer, het zonnige klimaat en de vele hotspots is Estepona een aanrader voor jong en oud. We laten jullie dan ook graag kennis maken met de 5 must sees in Estepona.

Historisch centrum Estepona

Het historische gedeelde van Estepona is te herkennen aan de smalle straatjes die zijn voorzien van vele kleurrijke bloempotten. Het centrum is autovrij en mede daarom ook ontzettend gezellig om doorheen te wandelen. Al lopend door de straten kom je regelmatig in aanmerking met de traditionele Spaanse cultuur. Het historische centrum heeft een tal van leuke restaurantjes, barretjes en winkels, zeker de moeite waard dus!

Plaza de las Floras

‘Het plein van de bloemen’, een prachtig plein in het historisch gedeelte van Estepona. Een heerlijke plek met veel leuke plekken om iets te eten of te dringen. Ook is dit plein autovrij waardoor je je waant in een oase van rust. 

Ruta de murales artisticos

Door heel Estepona kun je muurschilderingen vinden gevarieerd van klein tot heel groot. 50 van deze schilderingen maken deel uit van de Rute de murales artisticos (route van de artistieke muurschilderingen). Wanneer je deze route bewandeld zie je niet alleen prachtige schilderingen maar word je ook meteen rondgeleid door het prachtige Estepona. Een leuk weetje; De grootste schildering is verdeeld over maar liefst 6 gebouwen!

Plaza de las Floras

Afbeelding: Plaza De Las Floras

Estepona orchid house

Op loopafstand van het centrum van Estepona vind je het orchideeënhuis. Een prachtige binnentuin met maar liefst 1300 soorten orchideeën. Voor een entreeprijs van €3,- is dit zeker de moeite waard om eens een kijkje binnen te nemen.

Jachthaven Estepona

Bij de jachthaven van Estepona vind je prachtige boten en vissersboten waarmee elke dag de verse vis wordt gevangen, deze vis is te vinden door heel Estepona. Restaurant La Escollera is een visrestaurant op de haven, zij werken samen met de lokale vissers en hebben daardoor eerste keuze van de verse vis. Dit is dan ook het restaurant waar je de beste vis uit Estepona kunt eten. Buiten dat de jachthaven prachtig is door de lichttoren, de boten en de kustlijn heb je hier ook elke zondag een markt. Verder heb je ook hier een heel divers aanbod restaurants en als je in de avond opzoek bent naar een feest is dit de plek waar je moet zijn!

Afbeelding: Jachthaven Estepona

Afbeelding: Jachthaven Estepona